Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megköszönték a polgárőrség munkáját is. Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak. 

A rendezvényen részt vett dr. Biró Attila r. alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, valamint az önkormányzatok, a kormányhivatal, a KLIK, a helyi polgárőr egyesületek képviselői is. 

Szó volt a szubjektív közbiztonságról

Végh Lajos r. ezredes paksi rendőrkapitány köszöntötte a résztvevőket, majd a szakterületek vezetői ismertették a járás 2022-es év első tíz hónapjának közbiztonsági-, közlekedési- és bűnügyi helyzetét, majd a jelenlévőkkel a településeken felmerülő problémákat beszélték meg. Az egyeztetésen olyan probléma nem merült fel, ami az egyébként kedvező statisztikai folyamatokat negatívan befolyásolná, azaz a lakosság szubjektív közbiztonság érzetét rontaná.

Végh Lajos, a kapitányság vezetése és munkatársai nevében megköszönte a paksi járás településein működő polgárőr egyesületek, civil szervezetek, egyesületek és önkormányzatok aktív munkáját. Biztosította őket arról, hogy együttműködésükre és a közös szolgálatokra továbbra is számítanak.