Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Völgységi Motoros Egyesület tagjai a rendőrökkel közösen szerveztek a kistérség motorosainak vezetéstechnikai képzést.

Segítséget nyújt a rendőrség

A vármegye területén számos motoros egyesület működik. Tagjaik rendszeresen kampányolnak a biztonságos motorozás mellett, és mindenkit a balesetmentes közlekedésre buzdítanak. A tavasz beköszöntével több egyesület is tartott tréninget tagjainak és az érdeklődőknek az elmúlt időszakban. Ezeknek a képzéseknek a megszervezésében és lebonyolításában is segítséget nyújt a rendőrség. Május első hétvégéjén a bonyhádi Völgységi Motoros Egyesület szervezett baleset-megelőzési céllal motoros vezetéstechnikai oktatást a városi strand parkolójában.

Számos érdeklődő vett részt a programon

A délelőtt folyamán az érdeklődők mind elméleti, mind gyakorlati képzésben részesülhettek. A motorozás elméletéről a bonyhádi egyenruhásoktól gyűjthettek be plusz ismereteket. A motorozás apró trükkjeiről és praktikáiról pedig a vármegyei forgalomellenőrző motoros járőröktől tanulhattak. Egy, a rendőrök által összeállított vezetéstechnikai pályán kipróbálhatták saját gyakorlati tudásukat az egyesület tagjai és az érdeklődők. A jó hangulatú rendezvényen több tucatnyian vettek részt, akik a motoros tudásuk felelevenítése mellett egy vidám napot is eltölthettek a kétkerekűek közösségében

 

Képek: police.hu