1 év

Izgalmas programok és ember feletti küzdés. A Rendvédelmi Oktatási Kiképző Központ szervezésében, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével került sor a program lebonyolítására a Déli Agrárszakképzési Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területén Szekszárd-Palánkon.

Kutyás bemutatóval kezdték a napot

Ezt követte a közös bemelegítés, majd a verseny, Baranya és Tolna megyei, a rendvédelmi pályaorientációs képzésben résztvevő tanulókból álló, 13 csapat részvételével. A megmérettetésre érkező 6 fős csapatoknak elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk. 


A verseny első és második helyezését a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnázium és Technikum Pécs, második illetve első csapata érdemelte ki. A harmadik helyezést a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium harmadik csapata szerezte meg.

Különdíjat vehetett át a győztes csapat tagja, Szabó Richárd 11/c osztályos tanuló, aki a versenypályát a legrövidebb idő alatt teljesítette, részére Szabó Zoltán rendőr ezredes, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese adta át az érmet. Minden résztvevő ajándékot is kapott.


 

Az eseményt Pinczésné Kiss Klára rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a ROKK RKA igazgató-helyettes intézményvezetője, valamint Fülöp Mónika a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum igazgatója nyitotta meg.

Bemutatók tették vonzóvá a pályát

Volt fegyverzettechnikai bemutató, rendőrségi és polgárőr járműveket lehetett megtekinteni, valamint a Terror Elhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség eszközeivel, felszereléseivel ismerkedhettek meg a fiatalok. A Paksi Polgárőr Egyesület lovas járőre is színesítette a látnivalók sorát.  A rendezvény ideje alatt toborzás is volt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezésében. Képviseltette magát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Körmendi Rendvédelmi Technikum is. A Baranya megyéből érkező Police Medic csapata elsősegélynyújtás, életmentés, sérült ellátás témakörében tartott bemutatót.


A helyszínen a biztonsági öv szimulátor kipróbálására is volt lehetőség, a 88 vállalkozó szellemű jelentkező megtapasztalhatta a 10 km/órás sebességnél történő becsapódás hatásait, bekötött biztonsági övvel. A rendezvényt a Budapesti MSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum pályaorientációs képzésben tanuló diákjai által bemutatott intézkedéstaktikai bemutató zárta.