Elmarad az adventi díszkivilágítás. Energiatakarékossági intézkedéseket fogadott el a megnövekedett rezsiköltségek miatt a szekszárdi közgyűlés csütörtökönA döntés szerint a tolnai megyeszékhelyen bezár több intézmény.

A Babits Mihály Emlékház, az Irodalom Háza, a Művészetek Háza és a vármegyeházi kiállítás. A Wosinsky Mór Megyei Múzeum kiállításain – csökkentett nyitvatartási időben – legfeljebb 15 Celsius fok lehet a hőmérséklet. December 5-én ideiglenesen bezár a szekszárdi sportközpont által bérelt tanuszoda és a Tourinform iroda is.

A polgármesteri hivatalban és az intézmények irodáiban, orvosi rendelőkben 20, az óvodák gyermekek által használt helyiségeiben 22 Celsius fok lehet a legmagasabb hőmérséklet.

Lekapcsolják a díszkivilágítást, az északi és a déli bevezető út közvilágítását, további útszakaszokon átlagosan a lámpák 50 százalékát, összesen 2300 lámpatest üzemeltetését szüneteltetik.

A közvilágítás csökkentése Máté Péter, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének javaslatára a lakott területeket nem fogja érinteni, azt csak külső városrészekben, jórészt közutak mentén korlátozzák.

Az önkormányzat 2023-ban a 2021-ben felhasznált áram- és gázmennyiséghez képest 40 százalékos megtakarítást kíván elérni. Köbméterenként 1200 forintban határozták meg a beszerzendő földgáz, kilowattóránként 300 forintban a villamos energia legmagasabb árát.