Balatonon, a Szent Miklós hajón került megrendezésre a VIII. Halak Napja és III. Halőrök Napja központi rendezvény. A megnyitón a vendégeket dr. Dérer István MOHOSZ főigazgató, dr. Szűcs Lajos MOHOSZ elnök és Szári Zsolt BHN Zrt. vezérigazgató köszöntötte.

Több halőri kinevezés is megtörtént, melyben a Tolna Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségének hivatásos halőre, Rigó László is érdekelt volt.

László a gemenci erdő természetes élővilágában nevelkedett. Ott ismerkedett meg a természettel, a halakkal és egyéb élőlényekkel. 

„2020-ban került a Tolna Vármegyei Horgászegyesületek Szövetségéhez hivatásos halőri munkakörbe. Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a kiváló helyismeretének és természet szeretetének köszönhetően a halőrzésen túl számos egyéb területen is megállja helyét a horgász társadalomban”

– írja róla közösségi oldalán a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. 

Mind a munkatársak, mind a horgászok visszajelzése azt bizonyítja, hogy László kitartó, segítőkész és sikerorientált személy, akire minden helyzetben számíthat a horgásztársadalom.

Ezen érdemeknek köszönhetően Rigó László, a TOHOSZ hivatásos halőre 2024-ben megkapta a „Címzetes vezető halőri” kinevezést a MOHOSZ-tól.

(forrás, fotó: TOHOSZ Facebook oldala)