Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtartotta éves regionális küldöttgyűlés a Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiója. Átfogó, az egész régiót érintő segítségnyújtást biztosított 2022-ben a Máltai Szeretetszolgálat a Déldunántúli Régióban.

A megpróbáltatásokkal teli elmúlt esztendőben a Szeretetszolgálat regionális szinten a tavalyi évben a napi ellátáson felül a közel 90 millió forintnyi adománnyal járult hozzá nehéz sorsú embertársaink életéhez.


A pandémia után a háború és az eszkalálódó gazdasági válság a karitatív szervezeteket is új helyzet elé állította, hiszen az intézményeik ellátottjairól való gondoskodás mellett megnövekedett a segélykérések és a segítséget kérők száma is. A Máltai Szeretetszolgálat több mint 30 éve van jelen a Dél-dunántúli Régióban.

"Havonta átlagosan közel 200 önkéntes 2000 órában és több mint 600 dolgozó segíti a rászorulókat"

– írta közleményben Jónás Gergely regionális ügyvezető.

Egyre fontosabbak a karitatív szervezetek

A pandémia, a háború és a gazdasági válság idején azt tapasztaltuk, hogy megnövekedett a karitatív szervezetek felelőssége, és még határozottabb helytállásra van szükség.

"Ebben a szellemiségben tevékenykedtünk 2022-ben, és ezt képviseljük a jövőben is. Hitvallásunk – A hit védelme és a szegények szolgálata – köt minket."

Közel 500 önkéntes, több mint 500 rendezvény, közel 90 millió forintnyi adomány, és havi 2000 önkéntes óra jellemezte a 2022-es esztendőt.

A regionális küldöttgyűlésen vehettek át intézményi dolgozók és önkéntesek kitüntetéseket. A régió legmagasabb adományozható díjban, a Szentgyörgyváry Károly-díjban hárman részesülhettek. Az ukrajnai háború elől menekültek ellátásában tevékenykedők közül munkájuk elismeréseként 8 fő vehette át a Máltai Lovagrend által alapított Ukrán Segélyakció Érdemérmet, hiszen a háború kitörését követően több héten keresztül részt vettünk a Beregsurányi segítségpont, illetve a Beregszászi járási Málta Szeretetszolgálat munkájában. Valamint a kezdetektől a mai napig támogatjuk a régiónkba érkező menekülteket.