Kezdőlap KÉK HÍREK

Salzburgban fogták el a magyar dílert

Videó
10 hónap

Egy 43 éves férfi Ausztrián keresztül szerette volna Magyarországra hozni a külföldön beszerzett drogot, de a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére az osztrák rendőrök Salzburgnál elfogták.

Osztrák–magyar közös sikert könyvelhet el magának az osztrák Bundeskriminalamt (BKA) és a KR NNI. A rendőrség közleménye szerint a 43 éves budapesti férfival kapcsolatban a KR NNI Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály kezdett el nyomozni, miután olyan információk jutottak a nyomozók tudomására, hogy a férfi külföldről, Ausztrián keresztül hoz be Magyarországra kábítószert, amit aztán hazánkban értékesít tovább. A férfi alapvető pénzkereseti forrása az volt, hogy nyugat-európai országokból különböző típusú árukat – köztük gyógytablettát, kutyafekhelyet, száraztésztát – hozott haza, majd azokat itthon továbbértékesítette.

A dílerkedéssel ezt a keresetét egészítette ki.

A magyar nyomozók felkérésére B. Sz.-t az osztrák rendőrök július 20-án Salzburg külterületén elfogták épp azt követően, hogy drogot adott át egy Ausztriában élő magyar férfinak. Egy gyorsétterem parkolójában ellenőrizték őket, és a B. Sz. által bérelt magyar furgont átkutatták. Az autó rakteréből összesen több mint 4,5 kilogramm kábítószer került elő: mintegy 500 gramm kokain, kb. 2000 gramm amfetamin, közel 5000 ecstasy tabletta és kb. 120 gramm metamfetamin – közölte a rendőrség.

Az osztrák intézkedéssel egy időben a KR NNI három budapesti ingatlanban is kutatást hajtott végre.

A díler budapesti lakását és az általa bérelt szintén fővárosi raktárt is átkutatták a magyar rendőrök, valamint a raktárt kezelő budapesti férfi otthonát is, akit ezt követően kábítószer-fogyasztás gyanújával állítottak elő. Ezen kutatások során fehér anyaggal szennyezett mérleget, simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat és B. Sz. kiutazásaival kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le.

A 43 éves budapesti férfit jelenleg a Puch Urstein-i börtönben tartják fogva. Kiadatásáról később döntenek.   

(Forrás, kép/videó forrása: police.hu)