0:00
/
Sebesüléseket láttak el a diákok tegnap

Embereket mentettek meg a gyerekek a Béla király téren tegnap. Persze nem élesben, hanem a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete által rendezett elsősegélynyújtó versenyen. Az egész vármegyéből érkeztek diákok, hogy megmérettessék magukat. A versenyen öt általános iskolából és három középiskolából érkezett csapat mérte össze tudását. Különböző állomásokat rendeztek be a szervezők.

„A verseny egy körpályán zajlik, tehát ahány csapat, annyi állomást alakítottunk ki. Itt vannak szakmai állomások, úgynevezett kárhely állomások, valamint pihenő, étkező, vagy játékos, szórakoztató, de egyben információt is adó állomások. Mindenki azon az állomáson kezdte, amilyen sorszámot húzott és úgy halad ezen a körpályán.” – tudtuk meg Gulyás Katalintól, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatójától.

A feladatok között szerepelt például egy kerékpáros és egy autó ütközésénél az áldozatok ellátása, egy kutyaharapás ellátása, valamint bokaficam kezelése is.

Az gyermek és általános iskolai csapatok versenyének győztese a Szekszárdi Baka István Általános Iskola, a második a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Iskola, a harmadik a Györei Templom Általános Iskola lett. Az ifjúsági és középiskolai kategóriában az első helyezett a PTE Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola, a második helyezett a Szekszárdi Garay János Gimnázium, a harmadik helyezett az MMSZ Esterházy Miklós Technikuma és Kollégiuma csapata lett. Az első helyezettek automatikusan továbbjutnak az Országos Elsősegélynyújtó Versenyre.