1 év

Összesen nyolc tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Szabadtéri tüzek, elektromos zárlat miatt kigyulladt matrac, fatárolóban keletkezett tűz és közlekedési balesetek felszámolásánál avatkoztak be a tűzoltók. Egy kurdi tűzeset kapcsán pedig 551 sertés hullott el.

Mintegy három hektáron égett a nádas pénteken Tolna, külterületen, a 6-os számú főút 130. kilométerénél. A felszálló füst a közúti forgalmat veszélyeztette. A tolnai önkormányzati és szekszárdi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette.

Diósberényben, a Kossuth utcában egy hat négyzetméteres fatárolóban keletkezett tűz szombaton hajnalban. A tulajdonos megkezdte a tűz oltását. A tamási önkormányzati és gyönki önkéntes tűzoltók vonultak az érintett címre, akik a még izzó részeket hűtötték vissza.

Egy lakóház több helyisége és a tetőszerkezete égett szombat délelőtt Szászváron, a Petőfi Sándor utcában. A tűzesethez a bonyhádi és a komlói hivatásos, valamint a szászvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Az épületből három gázpalackot hoztak ki a beavatkozó tűzoltórajok. Az ingatlan lakhatatlanná vált, amelynek egy lakója lakosságvédelmi intézkedés keretében a rokonaihoz költözött.

Szombat délelőtt teljes terjedelmében égett egy 15 négyzetméteres melléképület Dunaszentgyörgyön, a Mátyás király utcában. A tárolóban használati tárgyak voltak. A tűzesethez a paksi hivatásos és dunaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy 250 négyzetméter alapterületű istállóval egybeépített szénatároló vasárnap délután Kurdon, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a dombóvári és bonyhádi hivatásos, továbbá a kurdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik hét vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a rendőrség, mentőszolgálat és hatósági állatorvos tartózkodott még a helyszínen. Személyi sérülés nem történt. A lángokban összesen 551 sertés pusztult el, 30 állatot sikerült megmenti.

Vízelvezető árokba hajtott, majd egy kocsibejárónak ütközve a tetejére borult egy személyautó vasárnap délután Tolnanémediben, a 61-es számú út 40. kilométerénél. A két utas a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből. A beavatkozó tűzoltóegységek áramtalanították és a kerekeire állították a gépkocsit.