Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baleseti sebészeti konferenciát és szakmai napot tartott a PTE KPVK-n a Tolna Megyei Baleseti Alapítvány és a megyei kórház baleseti sebészeti osztálya pénteken. A baleseti sebészeti napot minden évben megrendezik, ez a szakmai nap immár hagyománnyá vált, ebben az évben már 18. alkalommal rendeztél meg. Idén a felsővégtagi sérülések álltak az előadások középpontjában.

„Ennek a lényege az, hogy bizonyos metodikák szerint, ízületi, illetve testtájonként sérüléstípusok szerint végigmegyünk a lehetséges sérüléseken. Tehát voltak csípőtáji törések, térdtáji törések, bokatáji törések, csuklótörések. Most a felső végtagról van szó.” – osztotta meg velünk ondta dr. Andriska István a szekszárdi kórház baleseti sebészetének nyugalmazott osztályvezető főorvosa.

A szakmai nap tulajdonképpen egy akkreditált továbbképzésnek számít, amelyet elvégezve a résztvevők 16 pontot szereznek.

Az eseményre Kecskemétről, Karcagról, Szombathelyről, Sopronból és Debrecenből is ellátogattak. Így nem meglepő, de a szakmai napnak akkora sikere volt, hogy jövőre már egy nagyobb teremben kell megrendezniük azt.