Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk kit és mire jelöltek! Hat kategóriában lehet szavazni magyarországi játékosra a női kosárlabda Euroliga 2022/23-as alapszakasza, továbbá a ma záruló negyeddöntője után.

A kategóriákat és a jelölteket a nemzetközi szövetség a soozat honlapján tette közzé, ahol április 3-ig adhatják le voksaikat a szurkolók.

A három magyar csapat közül az Atomerőmű KSC Szekszárd és a DVTK-HUN-Therm az alapszakasz végén búcsúzott, míg a címvédő Sopron Basketnek ezúttal a negyeddöntő jelentette a végállomást.
    

Mutatjuk a hazai jelölteket

Az idény legjobbja (MVP): Jelena Brooks (Sopron Basket)
    
Euroliga álomcsapat, hátvédek: Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Victoria Vivians (Atomerőmű KSC Szekszárd), Arella Guirantes (DVTK-HUN-Therm), Yvonne Turner (Sopron Basket)
    
Euroliga álomcsapat, magasemberek: Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd), Ruth Hebard (Atomerőmű KSC Szekszárd), Jelena Brooks (Sopron Basket), Ezi Magbegor (Sopron Basket), Cheridene Green (DVTK-HUN-Therm)
    
Az év védője: Ezi Magbegor (Sopron Basket)
    
Az év fiatal játékosa: Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd), Boros Júlia (Atomerőmű KSC Szekszárd)
    
Az év edzője: Gáspár Dávid (Sopron Basket)

Ne feledd a voksodat április 3-ig leadni!