0:00
/
Szekszárd adja az OBT sajtószóvivőjét

Országos testület tagja lett dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Járásbíróság büntető ügyszakos bírája. 

„Az igazságszolgáltatás reformjaként tavaly június elsején lépett hatályba az a törvény, amely megerősítette az OBT vagyis Országos Bírói Tanács szerepét és hatásköreit”

– mondta kérdésünkre. A korábban is létező, a bíróságok központi igazgatását felügyelő testület az önálló jogi személyiség mellett saját költségvetést kapott.  Megkerülhetetlenné vált bizonyos személyi, létszámügyi és költségvetési kérdésekben, bíróságokat érintő ügyekben jogszabály alkotására tehet javaslatot.

A bírói tanács 15 tagú, a szóvivő Szekszárdon dolgozik

Hét járásbírósági, hat törvényszéki, egy ítélőtáblai bíró, és a Kúria mindenkori elnöke. Ők alkotják a testületet.
Mint arról korábban hírt adtunk, sajtószóvivőként dr. Kovács Ildikónak szavaztak bizalmat, akinek nem új a feladat, hiszen városunkban 2012 óta a Szekszárdi Törvényszék szóvivője. 

„Megváltozik a munkarendem, de a feladat nem idegen, hiszen régóta van kapcsolatom a sajtóval. Büntető ügyszakos bíróként továbbra is lesznek feladataim, de kevesebb.”

A szóvivő két gyermeke a továbbtanulás előtt áll, így a magánéletben is fontos döntéseket kell hozni a családnak. Dr. Kovács Ildikó számára a sport nagyon sokat jelent, szereti a csapatsportokat, a közösségi élményeket.