0:00
/
Szekszárd büszke Szabó Dóra Karolára!

A neve sokaknak lehet ismerős, hiszen gyermekként már a színpadon énekelve varázsolta el közönségét. Egy alázatos, tiszta lelkű és mindig mosolygós kicsi lányra emlékezhetünk, akinek az élete oly sok szép állomással bír már.

A legkedvesebb…

A Pannon Filharmonikusok közel 20 éves hagyományát követve az idén is meghirdette azt a közönségszavazást, amelyen a publikum minden évben a kedvenc muzsikusát keresi. 

„2023 legkedvesebb muzsikusa Szabó Dóra Karola hegedűművész és Asztalos Tamás szólamvezető harsonaművész lett.”

Mi még nem felejtettük el az egykori városi fellépéseit

Hiszen Szabó Dóra Karola Szekszárdon született 1989-ben és itt is kezdte meg zeneiskolai tanulmányait Auth Márta növendékeként. Emellett alapító tagja volt a Szekszárdi Tücsök Zenés Színpadnak, ahol 10 évig munkálkodott. 2010-ben alapdiplomát, 2013-ban tanári-mester diplomát, illetve 2014-ben művész-mester diplomát szerzett. Elvégezte a Közoktatási vezetői mesterképzést is. A Pannon Filharmonikusok mellett a Kaposvári Csiky Gergely Színházban is játszik alkalmanként. Rengeteg hírességgel játszhatott már egy színpadon, ők többek között Placido Domingo, Kulka János, a Republic, az Omega együttesek, Chris Norman, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Benjamin Schmid és még sokan mások…

„A zene, az kell…”

Ezt vallja a szekszárdi díjazott is, aki úgy fogalmazott nem is mindjárt egy zeneiskola, egy intézményi oktatás a legfontosabb, hanem maga a dallam megismerése. Erre legmegfelelőbb egy otthoni meghitt hangulat, amikor gyermekünkkel együtt hallgatunk zenét. Ez egyrészt őt is fejleszti, másrészt ezek a közösen megélt pillanatok jelentik majd egykor visszatekintve a boldog gyermekkort.

(Megszólal: Szabó Dóra Karola, 2023. legkedvesebb muzsikusa)

(fotó: beküldött fotó)