Vasárnap mutatta be csapatát a Magyar Atlétikai Szövetség az augusztus 19-én kezdődő hazai rendezésű világbajnokságra. Mint arról korábban hírt adtunk a 63 induló között két szekszárdi atléta is található.

Óriási elismerés az edzőknek

Szemerei Levente, a Gyakorló Általános Iskolában Gaál László irányításával ismerkedett meg az atlétika alapjaival, majd Németh Gyula középtávfutó csoportjában tanulta ki a szakág csínját-bínját.

2016 óta a Szekszárdi Sportközpont Nkft. atlétika szakosztályaban Szőke Gergő készíti fel versenyzőnket. Azóta számos korosztályos bajnoki címet szerzett pályán, mezőn, és aszfalton 1500 métertől az akadályfutáson át a félmaratonig klubunk és városunk dicsőségére”

– írja oldalán a Szekszárdi Sportközpont. 2022-től a maratonfutásra helyezték a hangsúlyt, és a felnőtt bajnoki cím után augusztus 27-én hazánkat képviselheti a budapesti világbajnokságon.

A vb-k negyven éves történelmében Szemerei az első magyar induló ezen a távon, soha senki nem állt még rajthoz piros-fehér-zöld mezben a klasszikus versenyszámban.”

A sporttörténelmi pillanat részesei lehetnek, akik jövő vasárnap 7 órakor a helyszínen vagy a tv képernyő előtt követik a férfi maratonfutás eredményeit.

Németh Mátyásnak is szurkolnak a szekszárdiak

A korábbi szekszárdi atléta is tagja a világbajnokság mezőnyének. Németh Mátyás augusztus 23-án 11:15kor a férfi távolugrás selejtezőjében nézhet farkasszemet a világ legjobbjaival.

Németh a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában 10 évesen Scherer Tamás atlétika foglalkozásain szeretett bele a sportok királynőjébe. Nyolc év közös munka után – mely idő alatt minden korosztályban újonctól juniorig állt dobogón az országos bajnokságokon – Kecskeméten folytatta tanulmányait, és az atletizálást.”

Idén harmadik helyen végzett távolugrásban az U23-as Európa Bajnokságon Finnországban, majd Kínában az Universiadén ismét döntőzött, és kilencedik lett. Legutóbb 30 éve, 1993-ban indult férfi távolugrónk a sportág világbajnokságán!

A két sportoló mellett a Magyar Atlétikai Szövetség a csapatvezetői stábba delegálta Scherer Tamást is.

Sok sikert az előttünk álló napokra! Szurkolunk Nektek!

(forrás, fotó: Szekszárdi Sportközpont Facebook oldala)