A Petőfi 200 című koncertszínházi produkció országjárása.  Egyedülálló koncertszínházi produkció érkezik Szekszárdra március 12-én. A „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert előadásban kilenc könnyűzenei Petőfi-versfeldolgozás látható és hallható, de természetesen a költő alakja, forradalmi lelkülete, valamint az 1848–49-es forradalom és szabadságharc korában felerősödött értékek – mint a szabadság és a hazaszeretet – is megelevenednek.

A nagysikerű, látványos koncertszínházi produkció tavalyi, kilenc állomásos országjárása után idén újra útnak indult. Elsőként a felvidéki Gútán, majd Győrben láthatta a közönség az előadást, amely most Szekszárdra, a Babits Mihály Kulturális Központba érkezik. Az MCC szekszárdi képzési központjával közös szervezésben megvalósuló, ingyenes előadáson Szendrey Júliát Katona Kinga alakítja, Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándor lép színpadra, a narrátor Szabó Sebestyén László lesz. Fellép Dánielfy Gergely, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengoból, Ember Márk, valamint Trap kapitány és a Tha Shudras. Az előadás előtt Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója mond köszöntőt.

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozás; Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje és a költő alakja is megelevenedik abban a sodró lendületű, modern koncertszínházi előadásban, amelynek gerincét a költő versei adják. 

A darab szövegkönyvét – Szendrey Júlia, Petőfi Sándor és Ady Endre műveinek felhasználásával – Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója írta. A színpadi mű ötletét Schmidt Mária történészprofesszor, a KKETTK Alapítvány főigazgatója adta.
 
A darab nemcsak több budapesti előadáson, de kilenc vidéki helyszínen is nagy sikerrel mutatkozott be az elmúlt évben: eddig összesen több mint 8000 diák láthatta.

Az előadás időpontja:  március 12., 13 óra