Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán eleinte naposabb idő várható, majd délután délnyugat felől erőteljesebben megnövekszik a magasszintű felhőzet. Kisebb eső, zápor késő délután, este alakulhat ki helyenként. A délnyugati szelet élénk, erős, északkeleten néhol viharos széllökések kísérhetik.

Napközben 15-21 fokot mérhetünk.

Csütörtökön napközben napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhatnak elő záporok. Este északnyugat felől azonban egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és északon, északkeleten egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar. Többfelé élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 5-12, délután 17-23 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán front nem lesz felettünk

Viszont a fokozottan frontérzékenyeknél kettősfronti panaszok jelentkezhetnek. 

Fejfájás, migrén sokakat gyötörhet, amit a szél csak tovább fokozhat.

Emellett görcsös, gyulladásos panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek. A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat, csökkentheti a hő- és komfortérzetet. 

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

(fotó: Borsi Zsolt)