Az augusztus 22-24. között megrendezett XVI. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyen részt vettek a tolnai tűzoltók is. A megmérettetés befejező napján a csapatok a négyszer százméteres váltóban, illetve kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze tudásukat. Tolna megye tűzoltói összetettben a kilencedik helyen végeztek a megmérettetésen.

Több versenyszámban is teljesíteniük kellett

A szerdai versenynap is az UTE atlétikai stadionjában indult. A délelőtt első felében a négyszer százméteres váltófutást teljesítették a versenyzők. Az utolsó versenyszám a kismotorfecskendő-szerelés volt. A feladat elsőre egyszerűnek hangzik: a berendezés típusának megfelelő módon be kell indítani a kismotorfecskendőt, egy tartályból felszívni a vizet, majd egy alapvezetéken és két sugáron keresztül célba lőni egy-egy táblára. Ezek közepén egy öt centi átmérőjű nyílás van, úgy kell célozni, hogy azon átmenjen a víz, és meg lehessen tölteni az alatta lévő tartályt. 

A viadalon egyéniben és csapatban is hirdettek győztest. 
  • A délutáni, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartott eredményhirdetésen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató műveleti helyettese üdvözölte és köszöntötte a versenyzőket. A tábornok egyebek mellett megköszönte a résztvevőknek, hogy szabadidőt, fáradtságot nem kímélve felkészültek a megméretésre. 
  • A horoglétramászás és a százméteres akadálypálya egyéni versenyét Kupás Gergő tűzoltó törzszászlós, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzője nyerte, így ő hódította el az egyéni összetett elsőséget is. 
  • Horoglétramászásban a csapatok között Bács-Kiskun megye teljesített a legjobban, a százméteres akadálypályán Baranya megye tűzoltói szerezték meg az első helyet, a négyszer százméteres váltófutásban Borsod-Abaúj-Zemplén megye B csapata volt a legjobb, a kismotorfecskendő-szerelés csapatversenyét pedig a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte. Az eredmények összesítését követően az összetett csapatversenyben Győr-Moson-Sopron megye végzett az élen, megelőzve a második helyezett Bács-Kiskun, illetve a harmadikként teljesítő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatot.

A Tolna megyei csapatot Greksa Attila tűzoltó alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője vezette, míg az edzői feladatokat Szuprics Ferenc tűzoltó őrnagy, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik szolgálatparancsnoka látta el, aki egyben a versenyszámok indulói között is szerepelt. A csapat további kilenc indulója között dombóvári, paksi és szekszárdi hivatásos tűzoltók neveztek a versenyre.