Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy 39 éves nő kért segítséget telefonon pünkösdvasárnap délután a rendőrségtől. Az asszony elmondta a Tevékenységirányítási Központ ügyeletesének, hogy mozgáskorlátozott, és az elektromos kerekesszékével indult el még reggel Dunaföldvárra, a vásárba 9 éves kislányával, hogy ott körülnézzenek. 

Már hazafelé tartottak, amikor egy útelágazásnál eltévedtek, és egyre beljebb kerültek az erdőbe, ahol végül eltévedtek. 

„A bajukat tetézte, hogy az elektromos kerekesszék időközben lemerült, és a telefon akkumulátora sem bírta volna már sokáig”

– írja közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A bejelentést követően a Dunaföldvári Rendőrőrs munkatársa, Györki János r. törzsőrmester nem tétlenkedett, azonnal az ügyelettől kapott terület felé vette az irányt. Eközben telefonon tartotta a kapcsolatot az eltévedt nővel. 

„Kollégánk jó helyismeretének és az asszony által leírtaknak köszönhetően végül az úttól majd 5 kilométerre talált rá nem sokkal sötétedés előtt a megrémült lányra és édesanyjára.”

Az asszony annyira kimerült, hogy már mozogni sem tudott. Györki János végül mindkettőjüket megnyugtatta, s mivel orvosi segítségre nem szorultak, hazavitte őket bölcskei otthonukba. 

Köszönjük az emberséget!