A legtöbb  tragédia pont e miatt következik be. A rendőrség országos és helyi szinten is többször kampányolt már a sebesség betartása mellett. 

"Velem nem történik baj."
"Nincs az az út, ami nekem veszélyt jelenthet."
"Oda kell érnem."

Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal találkozhatunk nagyon gyakran a halál előtt. Szó szerint. Hiszen egy meggondolatlan és FELELŐTLEN vezetési menőver vagy hiba, helytelenül megválasztott sebesség, esetleg némi kupica bor, adott esetben családokat tehet lelkileg sérültté.

Eltemethetünk egy gyermeket, egy édesanyát vagy nagypapát… Miért?

Tamásiban sajnos sok az élő példa

Tamásiban és környékén számos kirívó gyorshajtást rögzítettek a rendőrök az elmúlt pár hónapban. Ezúttal talán az idei év rekorderét kapták lencsevégre. 

Szenteste délutánján folytattak sebességellenőrzést a városban, amikor egy külföldi rendszámú BMW közeledett a kamera felé. A készüléket kezelő, sokat látott, kolléga maga is meglepődött a száguldozás láttán.

Az autó sofőrje ugyanis 126 méterre a traffipaxtól és a rendőrautótól 140 km/h-s sebességgel akadt lencsevégre. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h. A sofőr tehát csaknem 300 százalékkal lépte túl a sebességhatárt.

A jármű vezetője ezért a mutatványért a legmagasabb összegű, 300.000 forintos pénzbírságra számíthat.     

FONTOS!

"Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindenkit a szabályok betartására kérünk. Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén, lakott területen különösen, egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén esélytelen elkerülni az ütközést. Kérünk mindenkit közlekedjen felelősséggel, hiszen az utakon nem csak magunkért, hanem az ott közlekedő többi emberért is felelősek vagyunk cselekedeteinkkel!"