Az országos katasztrófavédelmi igazgatóság korábban már jóvá hagyott pénzbeli támogatásokat, most azonban döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

Ötödjére pályázhatnak a tűzoltók

Idén immár ötödször írták ki a pályázatot. A számukra kiírt 225 millió forintnyi keretösszegre mind a hatvan önkormányzati tűzoltóság nyújtott be igényt. A pénzbeli támogatásokról júniusban már megszületett a döntés, mely értelmében 56 önkormányzati tűzoltóság kapott összesen 163,5 millió forint támogatást.

Felszereléseket kaptak

A végső elbírálás után 46 önkormányzati tűzoltóság nyert el összesen 61,5 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Az önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Az önkéntes tűzoltók esetében 480 millió forintra lehetett pályázni. Az összegre 604 egyesület nyújtott be pályázatot. 489 egyesület kapott összesen 286,8 millió forint támogatást. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntése alapján természetbeni támogatások formájában 452 egyesület nyert el összesen 193,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

 

Kép: pixabay.com