Ki jut a várba és az Erdők játéka. Két doboz, mely titkokat rejt. S egyben tanít is.

"A Pécsi Tudományegyetem és a Piatnik Kft. Társasjátékok Ünnepe 2022 keretében megrendezett nyereményjátékán Bengyák Rózsa nyert Dienes-ajándékcsomagot.  "

Ezt írja közleményében az egyetem. A Társasjátékok Ünnepe lehetőséget adott arra, hogy a többezer résztvevőtől a PTE társasjátékainak további kialakításához ötleteket, a már piacon lévő játékokról pedig véleményeket kaphassanak a fejlesztők. A kérdőívet kitöltő látogatók közül a szerencse Bengyák Rózsának kedvezett, akinek a PTE KPVK dékánhelyettese, Zádori Iván személyesen adta át az ajándékcsomagot munkahelyén, a somogyvári Széchenyi kastélyban.

Könyv a matematika "játékáról"

A csomag a „Ki jut a várba” és az „Erdők játéka” társasok mellett egy Dienes Zoltánról, a játékos matematikatanítás világhírű tudósáról szóló könyvet is tartalmazott. A Dienes hagyaték őrzője Szekszárd, így a település lakosságának külön büszkeség a családdal kapcsolatos minn egyes hír.

A tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanári végzettségű nyertes elsősorban gyermekeivel szeretné kipróbálni a játékokat.

A család mellett a Kaposvári Társasjáték Klub tagjaként kedvenc időtöltéséhez, a Somogyvári Gyógypedagógiai Intézmény munkatársaként pedig szakmai munkájához is jól kapcsolódnak a nyeremények.