Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 24 és egy 23 éves férfi ellen, akik a bűncselekményt társtettesekként követték el.

2023. év decemberében közösen elhatározták, hogy az egyikük lakóházának szomszédságában található erdőterületről a téli tüzelés céljából fát fognak eltulajdonítani.

Ez év  március elejéig a 18 hektáros erdőt rendszeresen felkeresték, és onnan kb. 14 alkalommal vágtak ki és loptak fákat, 112 darab akácfát és 1 darab diófát. A favágáshoz és a daraboláshoz egyikük motoros láncfűrészét használták, a feldarabolt fát pedig a másik vádlott közeli lakóházának udvarára hordták.

A vádlottak eltüzelték a fát

Közel 3 köbméter fa eltulajdonításával az erdő tulajdonosának, azaz a sértettnek kb. 106.000,-Ft kárt okoztak, mely nem térült meg. Az elkövetéshez használt motoros láncfűrészt a nyomozó hatóság az egyik vádlott lakóhelyén megtalálta és lefoglalta.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a lefoglalt láncfűrész elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, egyben indítványt tett a sértett polgári jogi igényének elbírálására.

(fotó: illusztráció, pixabay)