Te gondolkodtál már, mi alapján választasz párt képről? Természetesen ez csak fikció, hiszen nem kép alapján választjuk életünk párját, de ugye az első látás meghatározó! E mögött igenis sok tudományos háttér áll, és nem is tudjuk, hogy milyen gondolatok rejlenek a tudattalannak tűnő választásaink mögött!

Egy új tanulmány szerint azok a férfiak, akik a kutyájukkal szerepelnek a fotókon az online társkereső alkalmazásokban, vonzóbbnak tűnnek a nők szemében.
A spanyolországi Jaeni Egyetem kutatói 300 női egyetemista adatait gyűjtötték össze, és azt találták, hogy a nőknek jobban bejönnek a kutyás férfiak. Azonban az állat mérete is számított. A tanulmány „pozitív kontextusban” – jól megvilágított nyilvános helyeken és „negatív kontextusban” – gyenge megvilágítású helyeken készült fényképeket is tartalmazott. Számtalan kép bemutatása után a tudósok azt találták, hogy a kisebb kutyafajtával szereplő  férfiakat „kevésbé fenyegetőnek és megfélemlítőnek” tartották.
Az egyik kutató szerint a jelenlegi tanulmány kimutatta, hogy a kis méretű kutya pozitívabb érzelmi reaktivitást és magasabb szintű biztonságot vált ki, mint a közepes méretű kutya, rámutatva, hogy a kutya jelenléte érzelmi és biztonsági előnyökkel járhat, de a méret is számít.
Hozzátették: „Két  közepes és kis méretű felnőtt kutyát választottunk ki (a portugál podengo-keverék kutyát, illetve a drótszőrű tacskót), hogy megvizsgáljuk, hogy a pozitív kutyahatás maga a kutya jelenléte vagy a kutya sajátossága miatt következett be.
A férfiak is érzik, hogy vonzóbbak a nők számára, ha kutyával jelennek meg a fotókon – ezt írja le az elmúlt évek trendje, az úgynevezett „dogfishing”. A kutyahalászat fogalma azokra vonatkozik, akik imádni való kiskutyával manipulálják a nőket. Míg sok nő el van ájulva ettől, néhányan átlátnak a szitán, ugyanis több férfi csak „kikölcsönzi” a kutyákat, hogy elnyerje a nők szimpátiáját. A kutyás fotók iránt érzett pozitív érzelmeket valószínűleg az kelti, hogy ilyenkor a férfi gyengéd gondozó, apa szerepében tündöklik.