Minimum 27, de akár 45 lakás is épülhet a belvárosban annak a döntésnek az eredményeként, amelyet Bonyhád vezetése még a nyáron hozott meg. A Keri épületét nyílt pályázaton értékesítették. Október 14-én írták alá a nyertes céggel a szerződést.

A város központjában található az az ingatlan, amit a helyiek Kerinek neveznek, és több évtizeden keresztül volt a Perczel Mór Szakközépiskola otthona. Az elmúlt években a Tolna Megyei Szakképzési Centrum használta a város tulajdonában lévő ingatlant.

Már nem ott fog zajlani a tanítás

A TMSZC arról döntött, hogy az új tanévet már a Jókai utcai épületükben kezdik meg. A város vezetése ezt megelőzően is gondolkodott már arról, hogy milyen célra lehetne hasznosítani az épületet. Sok ötlet felmerült, igyekeztek megtalálni a lehető legjobb megoldást, ami hosszú távon a város és az ott élő emberek érdekét szolgálja. Az alapkoncepció az volt, hogy a városnak meg kell mentenie az épületet.

A képviselő-testület a nyár folyamán arról döntött, hogy nyílt pályázat útján kívánja értékesíteni.

Szeretnék, ha új lakások épülnének Bonyhádon

A tervek és a pályázati felhívás szerint is lakóparkká alakul át az épület. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere bízik benne, hogy nem lesz akadálya annak, hogy egy olyan lakópark valósuljon meg három éven belül, amely egyrészt segítséget nyújt a családoknak, másrészt a belvárosnak is üde színfoltja lehet.