Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Bogár István emlékére rendezett „Cinegemadár” Tolna megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny döntője zajlott a hétvégén Szekszárdon. 32 produkcióval vasárnap délelőtt megkezdődött a „Cinegemadár” Tolna megyei Népdaléneklési és Népzenei Verseny döntője. A megjelenteket – köztük a névadó, Bogár István lányát, Tóthné Bogár Évát – Berlinger Attila köszöntötte.

„Intézményünk ügyvezető igazgatója elmondta, örvendetes, hogy a szóló és csoportos énekes produkciók mellett újra reneszánszát éli a hangszeres népzene és erről a területről is szép számban jutottak be a vasárnapi döntőbe”

– írta közösségi posztjában az intézmény. 


A Vakler Anna népzene pedagógus által elnökölt és a Szabadi Mihály koreográfus, néptánckutató, valamint a Matókné Kapási Julianna néptáncoktató alkotta zsűri döntése alapján a döntő Tolna vármegye több településéről érkezett legjobbjai a 2024-es Szekszárdi Szüreti Napok Cinegemadár Népzenei Gálaműsorán kapnak majd bemutatkozási lehetőséget.  

(forrás, fotó: Babits Mihály Kulturális Központ Facebook oldala)