Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kölcsey Ferenc öröksége Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekthez több részfeladatból álló közbeszerzési eljárást hirdetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata. Az egyes részek leadási határideje július 5-e volt, de néhány esetében július 19-re hosszabbították meg a határidőt. 

Nézzük, hogy a Himnusz szerzőjének örökségére milyen tevékenységeket hirdettek meg a Tenders Electronic Dailyn. 

Kommunikációs platform kialakítása és fenntartása
Marketingeszközök fejlesztése
Képregény-sorozat Kölcsey Ferenc életéről
Kölcsey Ferenc Emlékérem készítése
Marketing és kommunikációs szolgáltatások
Rendezvényszervezés
Kölcsey Ferencről szóló színdarab előadása

A kiírás szerint a marketingeszközök fejlesztésének része egy Kölcsey Ferencről szóló emlékkönyv elkészítése, amelynek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosaihoz kell szólnia a tudományos ismeretterjesztés eszközeivel. A kötet célja, hogy a megye fiatal lakossága minél többet tudjon meg a reformkor kiemelkedő művészéről és politikusáról, szólnia kell  a 19. század történelméről, kultúrájáról, valamint irodalmáról

Ehhez a részhez tartozik a Himnusz Virtuális Múzeum szakmai anyagának elkészítése és e-múzeumként való megvalósítása is. “A projektelem célja az, hogy digitális tartalomfejlesztéssel olyan virtuális teret hozzunk létre, mely segítségével mindenki számára elérhetővé válik Kölcsey Ferenc munkássága és érthetővé válik a Himnusz kiemelt szerepe a magyar kultúrában” – fogalmaz a kiírás. 

A vármegye a fent említett két részfeladat leadási határidejét hosszabbította meg. De említsük meg, hogy a fiatalok számára a tervek szerint készül majd képregény Kölcsey életéről is, erről így írnak:  “A modern, népszerű műfaj felhasználásával kell bemutatni Kölcsey Ferenc életét és közéleti szerepvállalását, valamint a Himnusz születésének körülményeit. A tevékenység célja: a reformkor szellemiségének, nemzettudatának bemutatása a képregény látványvilágával, illetve esztétikai lehetőségeivel, a fiatalok megszólítása, a közösségi, térségi identitást erősítése érdekében.”

A színes képregény két részből fog állni: egy részt legalább kétszáz képkockából kell elkészíteni. Ezer példányban fogják kinyomtatni, de digitális formában is be kell nyújtani a kiadói jogokkal rendelkező ajánlatkérőnek.