3 hét

A Szekszárdi Járási Ügyészség társtettesekként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat két férfi ellen, akik testvérek.

A vádirat szerint

A vádlottak 2024. január 31-én kora délután a város főutcáján kutyát sétáltattak, amikor összetalálkoztak a súlyosan ittas állapotban lévő sértettel, akivel már hosszabb ideje mindketten haragban voltak. A sértett provokálta, szidalmazta a vádlottakat. Eközben a hozzá közelebb álló vádlott a vitatkozó sértettet a mellkasán
meglökte, amitől a sértett hátra esett. A földről felkelve a sértett folytatta a vitát, mire ugyanaz a vádlott egy alkalommal tenyérrel erősen arcon ütötte, amitől a sértett hátratántorodott. Amikor a sértett még ezt követően is folytatta a veszekedést, a másik vádlott a vitatkozó felekhez lépett, testvérét arrébb lökte, majd bal lábban
kétszer megrúgta a sértettet a törzsén.

A vádlottak és a sértett közötti hangoskodás ezt követően is folytatódott, melynek során az egyik vádlott a sértettet két alkalommal ököllel nagyobb erővel megütötte az arcán, a másik vádlott pedig harmadszor is megrúgta a törzsén.

A bántalmazás következtében a sértett könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlottak magatartása a bántalmazás módjára, az ütések és rúgások erejére és a támadott testtájakra tekintettel alkalmas volt súlyosabb, esetleg töréses sérülések okozására.

A vádlottak korábban is álltak már bíróság előtt, őket 2023. évben szintén közösen elkövetett bűncselekmény miatt ítélte el a bíróság.

Velük szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. 

(fotó: illusztráció, pixabay)