A Paksi Autópálya Alosztály munkatársai szombaton hajnali fél négy körül akartak ellenőrizni a bajai Türr István híd környékén egy szerb rendszámú Audit, amelynek vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. Az autós az 55-ös főúton Szekszárd irányába közlekedett, amikor a 117-es kilométerszelvény közelében lehajtott az útról és egy út melletti mocsaras területen megsüllyedt. A rendőrök a helyszínen hét illegális migránst – indiai, török és szír állampolgárt – találtak. Az embercsempészt pedig néhány órával később fogták el a környéken. A 21 éves szerb férfit embercsempészés bűntette elkövetésével gyanúsították meg és őrizetbe vették.

Néhány órával később állampolgári bejelentések alapján előbb Dunaföldváron tartóztattak fel a rendőrök egy marokkói és egy líbiai férfit, majd majd Bátaszéken, a vasútállomáson egy marokkói és egy tunéziai állampolgárt.

A késő esti órákban a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai – saját észlelés alapján – állítottak meg egy magyar rendszámú furgont az M9-es autóúton a 8-as kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében. A kocsit egy 37 éves moldáv férfi vezette, aki 20 illegális migránst szállított. A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a sofőrt őrizetbe vétele mellett embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsították meg, de sem ő, sem a hajnalban elfogott embercsempész nem tett vallomást.  

Mivel személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, a rendőrök a 31 illegális migránst hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.