A minap a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett jelentették be az Év Homlokzata 2023 pályázat nyerteseit. A díjátadó során a zsűri öt kategóriában hirdette ki a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat. A Tolna vármegyei pályázatok közül került ki az online közönségszavazás győztes épülete.

A Baumit idén tizenegyedik alkalommal írta ki az Év Homlokzata pályázatot családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, valamint műemlék kategóriában.  

A Baumit ügyvezető igazgatói különdíj nyertese, valamint az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel jutalmazták. Az 5 kategórianyertesen túl, 12 Baumit különdíjat is kiosztottak, valamint sor került a Baumit ügyvezető igazgatói különdíjasának és a szeptemberben megrendezésre került online közönségszavazás győztesének kihirdetésére is.

Vármegyénk pályázójának sikere lett

A Tolna vármegyéből érkező pályázatok egyike is elismerést szerzett a rangos megmérettetésen.

A szeptemberben meghirdetett online közönségszavazást egy paksi családi ház nyerte meg.  Az egyszintes, sátortetős épület külsőleg szándékosan egyszerű, míg műszaki megoldásaiban előremutató.

Szabó Zsolt Róbert (Pentele Terv Kft.) építész terveit a Földvár Terv Kft. valósította meg.

Összesen 142 pályázat érkezett: családi ház kategóriában 35, társasházban 19, középületben 26, energetikai felújításban 42 és műemlék kategóriában 20.

A díjazott épületek részletes bemutatása, a különdíjasok és az összes nevezés az evhomlokzata.hu oldalon tekinthető meg.