Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Továbbra is menő a muskátli

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Élénk keresletre számítanak a hazai dísznövény piacon a kertészek – közölte a Magyar Díszkertészek Szakmai Szervezete. Idehaza továbbra is a muskátli a legnépszerűbb virág, valamint növekszik a fűszernövények népszerűsége is. A szakértők hangsúlyozzák: a kiváló minőség és a kedvező árak miatt is érdemes háznál értékesítő termelőknél vásárolni.

A vásárlóknak azt tanácsolják, hogy a hazai kertészeti árudákat és azokat a termelő kertészeteket részesítsék előnyben, akik háztól értékesítenek. A kertészek ugyanis számos tanácsot tudnak adni a vásárlóknak, a dísznövények mellett pedig a zöldségpalánták kiválasztásában is segítséget nyújtanak.

A termelői árakban minimális emelkedés várható az idén. A tavalyi inflációs és az input anyagok drágulása csupán csekély mértékben jelenik meg az árakban, a termelők ugyanis attól tartanak, hogy a magasabb árak elriaszthatják a vásárlókat.