Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem tudod, melyik szín illik hozzád legjobban? Ősrégi dilemma ez, amelyet segítünk megoldani, de előbb határozzuk meg, pontosan milyen is pontosan a bőrtónusod.

Komoly kutatások bizonyították, hogy a vörös és a sárga fokozza a vérnyomást, a pulzusszámot és a szemmozgást, ezáltal éberebbnek, izgatottabbnak, stimuláltabbnak és energikusabbnak érezzük magunkat. A kék ehhez képest megnyugtató testi reakciókat vált ki, ezért lazábbnak és nyugodtabbnak érezzük magunkat.

Az élénk színek, például a sárga, piros, rózsaszín és kék viselése valódi pszichológiai és fiziológiai előnyökkel jármondta Shakaila Forbes-Bell, angol divatpszichológus és a Fashion is Psychology alapítója.

Színelemzés

Ez határozza meg, hogy a bőrszínhez, szemszínhez és hajszínhez milyen színű ruházat és milyen sminkárnyalatok illenek. Segít megtervezni a finomabb részleteket is, például, azt, milyen ékszer illik hozzád.

A szín elemzésekor két területet kell figyelembe venni: a bőrtónusod és a színkaraktered. A bőr alaptónusa ezek alapján a meleg vagy a hideg csoportba tartozik majd, míg a színkarakter figyelembe veszi a szem- és hajszínedet.

Ezek alapján meg tudod állapítani, hogy világos vagy sötét típus vagy.

A színelemzés használatának első lépése a hozzád legjobban illő árnyalatok meghatározásához, hogy először megbizonyodoj arról, hogy a bőrtónusod a meleg vagy a hideg kategóriába tartozik.  Néhány színelemző teszt segít, hogy ezt gyorsan és egyszerűen megállapítsd.

Nézd meg az alkarod belső oldalát természetes, nappali fényben. Ha rózsaszín vagy rózsás tónusú, és kékes erezete van, akkor a hideg bőrtónusúak közé tartozol. Amennyiben az alkarod arany vagy sárgabarack tónusú és inkább zöldes erezetű, akkor a meleg bőrtónusúak közé tartozol.

Még mindig nem vagy teljesen biztos abban, melyik csoportba tartozol? Semmi gond. Tarts egy darab aranyszínű szövetet az állad alá vagy próbálj fel egy aranyláncot, majd tedd ugyanezt egy ezüstszínű anyaggal vagy ékszerrel. Melyik árnyalat világítja meg az arcbőrödet, és dobja fel a szemet? Ha ezüst, akkor a hideg, ha arany, akkor a meleg a te színtónusod.

Hamarosan megmutatjuk, hogyan választhatjátok ki a bőrtónusotokhoz legjobban illő színeket és matériákat.

/Forrás, fotók: womanandhome.com, noiportal.hu/