Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Gondoltad volna, hogy egy hivatalosnak nem mondott temetőben álldogálnak jobb sorsra várva az ikonikus piros, angol telefonfülkék?

Az egész 20. század szigetországát meghatározták ezek a piros fülkék, de a mobiltelefonok térhódítása nem kedvezett nekik: elkezdtek okafogyottá válni a telefonos bódék. Holott volt, amikor 73 000 darabot számoltak Nagy-Britanniában. Popkulturális ikonság ide vagy oda, a marokban tartható mobilok kiszorították az utcákról a kazettás ajtajú, elegáns fülkéket.
Egészen elképesztő látvány, de Surrey-hez közel, Kent megyében van egy, a helyiek által “sírkertnek” aposztrofált hely, ahol kizárólag az egykor jó szolgálatot tevő városi telefonfülkék várakoznak. Például arra, hogy felújítsák őket és 4000-20000 font értékben továbbadjanak rajtuk. A munkát az Unicorn Restoration végzi.
Az itt felújított fülkék már szerepeltek a Paddington moziban, Harry Potter filmekben és a John Lewis márka tévészpotjaiban. Becslések szerint egyébként körülbelül 21 000 darab maradt az utcákon.