Egy férfi telefonált a rendőrségre 2022. augusztus 28-án hajnalban, mert Bonyhádvarasd térségében egy földesúton nagy tüzet látott.

A helyszínen kiderült, hogy egy Fiat Ducato égett ki teljesen.

A jármű bonyhádi tulajdonosától az egyenruhások megtudták, hogy a furgonnak a telephelyen kellene lennie, ugyanis annak használatára nem adott senkinek engedélyt. Elmondta, hogy a telep egyik kapuja nem volt bezárva és a kisteherautó fülkéjében volt az indítókulcs is, mikor leparkoltak vele. A helyszíni szemle során kiderült, hogy egy másik – szintén ott parkoló – kocsi tankjából leszívott 60 liternyi üzemanyagot valaki.

Aparhanti az ügy gyanusítottja

A gyanú egy 48 éves aparhanti lakosra terelődött. A lakásán tartott kutatás során előkerült két műanyag kanna is, melyekben feltehetően az ellopott gázolaj volt. Elszámoltatását követően – a rendőrök által már ismert férfit – előállították a Bonyhádi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, mely során részletes beismerő vallomást tett.

"Üzemanyagot akart szerezni, ezért ment Bonyhádra. A nyitott kapun jutott be a telephelyre, majd a furgont annak saját kulcsával indította el. Hazament kannákért Aparhantra, majd vissza a bonyhádi telephelyre, ahol egy másik járműből szívott le üzemanyagot és az így megtöltött kannákat a lakására vitte és elrejtette. Ezután – félve a lebukástól – egy félreeső helyen felgyújtotta a „kölcsönvett” kocsit."

A meggyanúsított férfinak jármű önkényes elvételének bűntette, rongálás bűntette és lopás vétségének elkövetése miatt kell felelnie.