Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén először tartott továbbképzést a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltás vezetésére jogosult hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltók részére.

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon a résztvevőket  Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a vármegyei szervezet igazgatója köszöntötte. A tábornok röviden összegezte a közelmúlt jelentős eseményeit és hangsúlyozta a szakmai képzések jelentőségét. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Krátky Attila, a BM HEROS LEK Kft. ügyvezető igazgatója.

Szó volt a viharkárokról is

Bán Attila tűzoltó ezredes, az Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ismertette a szervezet elmúlt éves statisztikáját, megosztotta a viharkárokkal kapcsolatos tapasztalatokat a készenléti állománnyal.

Az értekezlet negyvenhárom résztvevője a műveletirányítás, a tűzoltósági és a hatósági szakterület előadóin felül több külsős, a tűzoltás- és műszaki mentési szaktevékenység támogatásához közvetlenül, vagy közvetve hozzájáruló partner szakértőjének előadását hallhatta a legkülönbözőbb témákban. 

Szó esett a villamos- és egyéb közüzemi hálózatok veszélyforrásainak kezeléséről, a viharkárok tapasztalatiról, az égés során felszabaduló veszélyes égéstermékek élettani hatásairól, a hatósági jegyzőkönyvek kitöltéséről, a hidrogén égéséről, az E-call rendszerről, továbbá elektromos járművekkel kapcsolatos tűzoltó beavatkozásról.
 
Fotó: Tolna VMKI és Szekszárdi HTP