Tamásiban egy képzésen vettek részt a város önkormányzati tűzoltói, míg Dunaföldváron a pályaválasztás kapujában álló diákok tájékozódhattak a szervezet kínálta életpályák felől.

Egyre nagyobb teret kap az elektromos energia a mindennapjainkban.

Akár a kiegészítő elektromos áram termelésére szolgáló napelem parkok, akár az otthoni, lakossági kiegészítő napelem rendszerek, a közlekedésben jelenlévő részben, vagy egészében elektromos meghajtású járművek új kihívások elé állítják a 21. század tűzoltóit egy lehetséges tűzoltói beavatkozást igénylő esemény kapcsán.

A jövőben elkerülhetetlen lesz, hogy a korábban megszokott robbanómotoros meghajtású járművek mellett, az alternatív energiával üzemelő gépkocsik ne jelentsenek kockázatot a közúti közlekedésben résztvevők számára.

2024. február 16-án Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást Tamási város önkormányzati tűzoltóinak részére.

A Murer oltólándzsa tűzoltás-taktikai alkalmazásának lehetőségeit ismertette a város Dózsa György utcai tűzoltóságának épületében. E mellett beszámolt az ebből szerzett tapasztalatokról is. 

Pályaorientációs napot tartottak Dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban

A rendezvényen a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője, Kiss János Róbert tűzoltó alezredes mutatta be a katasztrófavédelmi életpálya modelljeit, a tűzoltók dolgos hétköznapjait, továbbá a tűzoltó hivatás felvételi követelményeit.

A pályaorientációs nap célja volt, hogy a gyerekek minél tájékozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a megfelelő szakma választása egész éltre szóló döntés is lehet. Mindezek mellett a foglalkozás alkalmával általános tűzvédelmi ismeretekkel is gazdagodott a meglévő tudásuk.
Fotó: Dubóczki Dániel (Tamási ÖTP) és Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség