Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsággal találkozhatott a lakosság, közülük is főként a fiatalabb korosztály, több, vármegyei sátras kitelepülésen.


Dombóváron a Sportágválasztó nap volt

Testközelből tekinthették meg a tűzoltók szakfelszereléseit és néhány percre a tűzoltók bőrébe is bújhattak, mert felölthették magukra az egyéni védőeszközöket. Továbbá általános tűzvédelmi alapismeretekkel bővítették tudásukat.

Bonyhádon a hivatásos és önkéntes tűzoltók az autómentes világnapja volt

Ezen szórakoztatták az iskolás és óvodás korcsoportokat különböző tűzoltótechnikákkal. A gyerekek a nyomtatott lakossági tájékoztatók mellett, az elméleti tudásukat veszélyes bárca piktogram kirakóban tehették próbára, míg a bátorságukat és a sötétben történő tájékozódásukat egy füstsátorban tesztelhették.


A legkisebbek ez alkalommal is közelről vehették szemügyre, és saját kezükkel érinthették meg a tűzoltók által használt szakfelszereléseket, és egyéni védőeszközöket.

Az idősebb korosztály a füst- és szén-monoxid-érzékelőkkel kapcsolatban kapott részletesebb információt ezen eszközök használatáról.

Fotó: Dombóvári HTP és Szekszárdi KvK