Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Volánbusz négy új autóbuszt állított forgalomba. Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszokkal fiatalodott a flotta. A négy új busz Szekszárd és Tamási térségben korszerűsíti a flottát.

Az érintett vonalakon évente több mint 123 ezer utazást bonyolít a cég. A buszokon már országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni.

Folyamatosan fiatalodik a flotta

2018 óta a térség csaknem 230 darabos állományának már több mint negyedét lecserélte a szolgáltató. Eddig 59 új autóbusz érkezett a flottába, mely április végén tovább frissült. Az új buszok nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint. 

A vármegye állományának átlagéletkora 11,46 évre csökkent

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is.

A Volánbusz szekszárdi telephelyére érkezett autóbuszok a Szekszárd–Siófok, Szekszárd–Harkány, Szekszárd–Sárpilis–Bátaszék–Szekszárd, Szekszárd–Őcsény–Decs–Szekszárd, Tamási–Felsőnyék–Simontornya–Fürged, Szekszárd–Siófok–Balatonföldvár, Szekszárd–Bátaszék–Bonyhád és Szekszárd–Pécs viszonylatokon szállítják az utasokat.