Egy 14 fős bölcsődével gyarapodott a település. A Község Önkormányzata 2016. május 24-én nyújtott be támogatási kérelmet új bölcsőde és óvoda építésére vonatkozóan.

A tervezés 2018-ban kezdődött meg, 2020. október 20-ával pedig a Volton-Bau Zrt.-vel vette kezdetét a kivitelezési munka.

A Horizont Globál Kft.-nek köszönhetően a település egy költséghatékony könnyűszerkezetes megoldást valósított meg. A projektben kitűzött célokat 2021. nyarán teljesítették, így a helyi általános iskola melletti területen immár egy új, korszerű, energiahatékony, teljes körűen akadálymentesített, mi több, megújuló energiaforrásokat használó óvoda és bölcsőde épület létesült. 


14 férőhellyel várják a kicsiket

Az intézményben helyet kapott egy kétcsoportos óvoda, valamint egy 14 férőhelyes bölcsőde a kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel együtt. Tornaszoba, orvosi szoba, továbbá kiegészítő szolgáltatásként egy sószoba is kialakításra került.

Fedett teraszok is épültek, melyeknek köszönhetően a bölcsődés korú gyermekeket jó időben a levegőn altathatják. A játszóudvar kiépítése a modern kor követelményeinek megfelelően történt. A megítélt összeg a teljes építési beruházásra, valamint a szükséges eszközök beszerzésére terjedt ki. 

A beruházás során valamennyi bútort és berendezési tárgyat, kinti és benti játékot, fejlesztő eszközt, valamint az intézmény működését segítő új informatikai eszközöket is.