Augusztustól több utcát is egyirányúsítanak Tolnán, ebből következően pedig új forgalmi rend lép életbe a tolnai úthálózaton.

Az egyirányúsítás alapvető oka, hogy a városban sok a viszonylag nagy forgalmú, de keskeny úttest. – mondta Berta Zoltán, a forgalmi rend felülvizsgálatát végző önkormányzati munkacsoport vezetője.

A padkák is megszenvedik

Kétirányú forgalom esetén a gépjárművek csak úgy tudnak elmenni egymás mellett, ha letérnek a padkára. Ez a körülmény viszont veszélyezteti a közlekedés biztonságát, és lassítja a forgalmat. Ráadásul az úttestről a padkára hajtó járművek rontják az utak állapotát, ami a burkolat széleinek letöredezése és gödrös padkák képében jelenik meg, a folyamatos padkafelújítások ellenére is. Az alpolgármester szerint az ideális megoldás az utak szélesítése lenne, ez azonban rendkívül drága, az önkormányzatnak messze nincs rá elegendő forrása.

Hozzátette azt is, hogy fél év múlva felül fogják vizsgálni a mostani intézkedéseket. És ha esetleg mégsem válnának be, korrigálni fogják azokat.

 

Kép: pixabay.com