Hamarosan teljesen megújul Fácánkert bekötőútja. A Tolna megyei település elérését segítő mellékút rekonstrukciója több ütemben valósul meg. A régi burkolat erősen deformálódott és repedezett volt, ez indokolta a munkálatokat. Az útszakasz minőségi javulásával komfortosabban és kényelmesebben lehet bejutni Fácánkertre.

Jelenleg is dolgoznak a szakaszon

Egy szakasz már elkészült a környéken, egy másik pedig jelenleg is készül. Most a buszmegállók átépítésén és a burkolat megerősítésén dolgozik a kivitelező EuroAszfalt, melyet picit több mint 164 millió forintból valósítanak meg.

Az utolsó munkafázisok zajlanak

A komplex, átfogó beavatkozások között rendezik az útpadkákat, kitisztítják a vízelvezető árkokat, megtörténik az úttest szerkezetcseréje, kiegyenlítő réteg és kopóréteg építése, valamint felfestik a forgalomtechnikai jeleket is. Jelen pillanatban már a kiegyenlítő réteg építése zajlik, napokon belül a kopóréteg is felkerül. Ezután a padka feltöltését és tömörítését végzik el, az utolsó munkafázis pedig a forgalomtechnikai táblák elhelyezése, valamint az útburkolati jelek felfestése lesz.

A munkákat idén március 21-én kezdte a kivitelező cég és a tervek szerint június közepére el is készülnek vele.