Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Újabb korszerű buszokkal bővül a Volánbusz flottája

1 év

Újabb 200 környezetkímélő járművel bővül a Volánbusz flottája az idén. A magyar gyártású buszokból már csaknem 800 állt forgalomba az elmúlt években. Az alacsonypadlós, légkondicionált járművek utasterében USB töltőpontokat is elhelyeztek. A MÁV-Volán-csoport jármű-fiatalítási programjának részeként már több mint 2200 busz érkezett a Volánbuszhoz, és további 300 jármű beszerzésére van megállapodás.

A  mosonmagyaróvári és győri telephelyű Kravtex Kft. az év végéig, több ütemben 200 Credo Econell 12 típusú környezetkímélő, magyar gyártású autóbuszt szállít a Volánbusznak. Az erről szóló keretmegállapodást csütörtökön írta alá Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója és Krankovics István, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója.

A kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozóval rendelkeznek.  Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátással járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A Kravtex több mint 2400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, legutóbb 2022 őszén 100 darab Credobus Inovell 12 modellel fiatalította a flottát.