Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb Safecross okoszebrák készülnek Paksot, a főutcán, három helyen: a Dózsa György úton a rendőrség előtt, a Vak Bottyán Gimnázium előtt és a Tolnai úton a Hétszínvirág tagóvoda mellett. 

Útlezárásra lehet számítani 

Ezt Szabó Péter jelentette be kedden reggel. Paks polgármestere szerint az intelligens gyalogosátkelők, a legforgalmasabb, gyermek- és oktatási intézményeket is érintő szakaszokon várhatóan két hét alatt készülnek el. A kivitelezés idején félpályás útlezárásra és jelzőőrös forgalomirányításra kell számítani.

 

"Volt már egy próba zebránk a Csengey Dénes Kulturális Központ és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola között, ahol egy ilyen intelligens gyalogos átkelőhely jött létre, amit mi csak okoszebrának nevezünk. Nagyon jók voltak a tapasztalatok, nagyon jók voltak a visszajelzések, ezért úgy döntöttünk, hogy még a városban hét helyen valósítunk meg ilyen okoszebrákat." – nyilatkozta Szabó Péter, Paks polgármestere. 

A fő szempont a zebrák kialakításánal az volt, hogy alapvetően nagyon forgalmas útvonalakon, lehetőleg gyermekkekkel foglalkozó intézmények közelében legyen a beruházás.