Tóth Cecília próbál nem agyalni az előtte álló lehetőségen. Ismét lesz magyar játékvezetője az olimpiai kosárlabdatornának Tóth Cecília személyében. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szegedi bíró a 3×3-as szakágban fújja majd a sípot Japánban. A júniusi, debreceni 3×3-as pótselejtezőről a játékvezető elmondta, "civilben" jelen volt a tornán.

"A srácokat is sajnáltam, a lányok kiesése viszont nagyon mélyen megérintett, hiszen korábbi csapattársaimról, barátnőimről volt szó. Abban bízom, hogy majd az Európa-bajnokságon bizonyítják, hogy a szakág legjobbjai között vannak, ezért nagyon szurkolok nekik."

A szövetség küldött edzéstervet

Ami saját olimpiai felkészülését illeti, kollégáival együtt kaptak egy edzéstervet a nemzetközi szövetségtől, melyben heti három edzés szerepelt, de ő mindennap megpróbáltam tenni azért, hogy a kondíciója minél jobb legyen. A FIBA elvárása teljesen érthető, hiszen 35 fokhoz közeli hőmérsékletben, 80 százalékos páratartalom mellett kell majd vezetniük a mérkőzéseket. Tóth Cecília korábban a 3×3-as szakágban Debrecenben férfi Eb-döntőt, Minszkben pedig férfi Európa Játékok-finálét vezetett.

Hihetetlen, de igaz

"Beleborzongok, ha arra gondolok, hogy milyen rendezvényen is vezetek mérkőzéseket napokon belül, de próbálok nem túl sokat agyalni mindezen"

– árulta el Tóth Cecília. Voltak már a 3×3-as szakágban világversenyek, amelyeken közreműködött, és nyilván kezdetben mindegyik előtt volt némi drukk benne, de tudta kezelni ezt, és amikor arra került a sor, már csak a feladatra koncentrált. Úgy érzi Tokióban sem lesz ez másképp.