A Gyönkön megrendezett Erzsébet-táborban jártak a bűnmegelőzési szakemberek. A Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács támogatásával indult néhány éve a „Mentsük meg GORDONT!” elnevezésű bűnmegelőzési program, melyet Tolna megyében is alkalmaznak a prevenciós szakemberek.

Nagyon fontos az üzenete

A játék főszereplője egy plüssmackó, akit Gordon névre kereszteltek, és egy gyereket szimbolizál. Gordon a társai által elszenvedett zaklatássorozat nyomán előbb zárkózottá vált. Később nem talált megfelelő emberi kapcsolatot, és gyakran keveredett a többi gyerekkel konfliktusba. Egy idő után már az online világból is fenyegetéseket kapott, s teljesen magára maradt. Ahhoz, hogy Gordon újra boldog lehessen, a játékban ki kell szabadítani a „börtönéből”, ahová saját maga és társai juttatták. A játékosok csoportokban különböző logikai feladatokat oldanak meg.  A diákok újabb és újabb feladatokkal, kihívásokkal szembesülnek. A résztvevők az interaktív játék végén tudják kiszabadítani „Gordont”.

Játszva tanulnak

A bűnmegelőzési programot ezúttal a gyönki Erzsébet-táborba vitte el Buda Bernadett rendőr őrnagy, a Szekszárdi- és Szalai Ágnes, a Tamási Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2021. augusztus 10-én. A foglalkozás célja az volt, hogy a társasjáték segítségével hívják fel a figyelmet az áldozatok helyzetére, a segítségnyújtás lehetséges módjaira és a bűnmegelőzés fontosságára, valamint az internetes zaklatások veszélyeire.

 

Kép: police.hu