Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét megrendezésre kerül az Országos Bukovinai Székely Borverseny. Immár 13. alkalommal rendezik meg a megmérettetést, amelynek gondolata 16 éve merült fel először. 

A borverseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a bukovinai székelyek találkozására, boraiknak versenyeztetésére. Emellett népszerűsíteni kívánják a szekszárdi borvidéket is. 

"Felkérték az Alisca Borrendet, hogy segítsenek ezt a Bukovinai Székely Borversenyt összehozni. Annyira kiterjedt, hogy most már országos szinten is várjuk a mintákat, tehát nem csak a szekszárdi borvidékről, hanem például Érdről vagy Gyönkről." – tudtuk meg Pethő Lászlóné, az Alisca Borrend alapító tagjától és a verseny egyik szervezőjétől.

A verseny megnyitója 2023. április 19-én lesz. 

A borversenyre minden kis- és nagytermelő mintáit szívesen fogadják és várják. A mintákat a Szekszárd, Rákóczi utca 103. a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesületének közösségi házában lehet leadni.