Szeptember 19-én, vasárnap délelőtt a Bringázz Szekszárd! program keretében társ rendezvényként a Bringa Suli is teret kap a sportközpont előtt! A Suli egy év kihagyás után éled majd újra.

A szakosztályról

Az iskola 2018-ban júniusában alakult, majd másfél év működés után a 2020 év elejétől a Szekszárdi Sportközpont BringaSuli szakosztálya lett. A foglalkozásokon nincs kötött menetrend. Általában először az akadálypályán gyakorolnak, majd a pumpapályán tesznek pár kört, végül a KRESZ pályára költöznek át. A foglalkozások kb. 90 percesek.

Küldetés

Céljuk a szekszárdi kerékpározás örömének fellendítése szervezett keretek között. Tevékenységük középpontjában a gyerekek állnak, megtanítani nekik a biztonságos közlekedést, a Kresz alapjait és a kerékpár kezelését természetessé formálni.

Kiket várnak

A szakosztályban nincs korhatári megkötés, szülőket, nagyszülőket is szeretettel várnak a gyerekekkel együtt. A lényeg a sport szeretete.

Láttad már a dűnéket?

A Baka István Általános Iskola melletti dombon saját maguk alakították ki azt az akadálypályát, melyen gyakorolnak. Kisebb-nagyobb völgyek-dombok váltakoznak, melyekkel meg kell birkózni

Versenyek

Sokszor szerveznek magok között versenyeket, hogy a kicsik megélhessék a szellemet, mely előre hajthatja őket. Ezeken sokan vesznek részt és a kicsiknek meghatározó élményt tud adni.

Képek: Bringa suli