Két alkalommal melléképületben keletkezett tűz, Szakályon egy kémény melletti gerenda égett, két esetben fa eltávolításához, míg hat alkalommal közúti közlekedési balesetekhez riasztották a tűzoltóegységeket az egyéb kisebb beavatkozások mellett. 

Kigyulladt egy lakóház tetőszerkezete és a hozzá tartozó melléképület péntek reggel Pakson, az Árpád utcában. A tűzesethez a paksi, a sárbogárdi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tetőszerkezet megbontásával három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat. A beavatkozó tűzoltóegységek egy gázpalackot is kihoztak az épületegyüttesből. A tűzeset idején senki nem tartózkodott a családi házban, amelynek lakói a rokonaikhoz költöztek.

Kémény melletti gerenda égett péntek délelőtt Szakályon, egy Bartók utcai ingatlan pincéjében. Az eseményhez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik puttonyfecskendő segítségével oltották el a keletkezett lángokat, továbbá értesítették a kéményseprőket.

Lakóépületet veszélyeztetett egy 15 méter magas gesztenyefa péntek délelőtt Alsónyéken, a Vasút utcában. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a vármegyeszékhely magasból mentőjéről láncfűrész segítségével vágták vissza a fát az elektromos hálózat vezetékeinek vonaláig.

Félpályás közúti akadályt képezett egy útra dőlt fa péntek délután Pakson, a Fehérvári úton. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrész segítségével tették teljes szélességében járhatóvá az érintett útszakaszt.

A víz az úr

Húsz centiméter magasan állt a víz szombat reggel Szekszárdon, egy Tavasz utcai ingatlan kazánházában. A műszaki mentéshez a vármegyeszékhely tűzoltói vonultak, akik szivattyú segítségével távolították el a vizet.

Lehajtott az úttestről egy személyautó szombat délelőtt Bátaszéknél, az M6-os autópálya jobb oldali pályatestjéről. A baleset helyszínére a bátaszéki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik visszasegítették a járművet a szilárd útburkolatra.

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó kedd délután Gyönkön, a 6313-as számú út tizedik kilométerénél. A baleset helyszínére a szekszárdi hivatásos és a gyönki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították és a kerekeire állították a járművet, amelynek sofőrje önerejéből hagyta el az utasteret.
Fotó: Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság