A Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége a feladatai mellett nagy hangsúlyt helyez a közösség építésre és tevékenységének, arculatának bemutatására. Ezt a célt szolgálják az évente megrendezendő Tolna Megyei Polgárőr Találkozók.

Idén huszonegyedszerre rendezték meg a találkozót. 

A helyszín Nagydorog, az általános iskola udvara volt. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő eseménysorozat újabb állomása széleskörű támogatással valósult meg, közel húsz intézmény, illetve önkormányzat nyújtott segítséget.

Díjakat adtak át 

A találkozó lehetőséget biztosított elismerések átadására is. Kitüntetést kapott Frank József, a Sióagárdi Polgárőr Egyesület elnöke, honorálva a megye közlekedés biztonsága érdekében tett erőfeszítéseit. Borbélyné Töttösi Ágnes hatékony, segítő tevékenységéért a polgárőr érdemkereszt arany fokozatát vehette át. A polgárőrség és a rendőrség kapcsolatának támogató tevékenysége okán jutalomban részesült Bótáné Kiss Gabriella r. alezredes, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkár.

Egy fesztiválon érezhette magát a közönség 

A folytatást fesztiváli hangulat jellemezte. Erről a díjmentesen látogatható számos színes és szó szerint ízes program is gondoskodott – hiszen például főző verseny is szerepelt a listán. A közönség Ihos József humoros előadásának, Bartha György szintetizátor zenéjének, a pálfai, nagydorogi és györkönyi táncos csoportok fellépésének, Szávolovics Gabriella retro slágereinek, a Blues Travel Band könnyűzenei együttes műsorának, majd a délután fénypontjaként az Irigy Hónaljmirigy koncertjének tapsolhatott. Emellett bemutatókat tartott a rendőrség, a NAV és a katasztrófavédelem. Képviseltette magát a Toborzó Iroda, lehetőség nyílt vércukor és vérnyomás mérésre is. A legkisebbeket Lufi Bohóc mellett számos kézműves program, arcfestés, csillám tetoválás, habparti és légvár várta. Az erős, ügyes és szép vállalkozó kedvű személyek pedig légpuska lövészetben, sörivásban, erős emberek vetélkedőjén és férfi láb szépségversenyen egyaránt bizonyíthattak.