0:00
/
Ünnepi Közgyűlésen díjazták a megválasztottakat

2016 óta minden évben megrendezik a Szekszárd ünnepi Közgyűlését, amelyen évről évre átadják a város kitüntetéseit. Idén sem történt ez másképp.

Minden évben díjaznak

29-én rendezték meg az Ünnepi Közgyűlést és osztották ki azokat a kitüntetéseket, amelyeket olyan emberek kapnak, akik az elmúlt évben a legtöbbet tették a városért. A megnyitó beszédet Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere tartotta. Beszédében kiemelte, hogy egyként kell cselekednünk, össze kell tartanunk.

Az alpolgármester beszéde után átadták az elismeréseket.

  • Szekszárd Város Díszpolgári címét dr. Dobos Gyula történész, nyugalmazott levéltárigazgatónak, a PTE címzetes docense kaphatta meg, a kitüntetést Ács Rezső. Szekszárd polgármestere adta át neki.
  • Ezt követően Gyurkovics János alpolgármester a Pro Urbe Szekszárd emlékplaketteket adta át. A díjjal dr. Nagy Janka Teodóra és posztumusz János Anna tevékenységét ismerte el a város.

  • A Közjóért Kitüntető Díjat összesen öten vehették át. Pecze István a zeneiskola trombitatanára, majd évekig igazgatója, illetve a Szekszárd Big Band alapítója. Dr. Bajor Klára 24 éven keresztül osztályvezető főorvosként végezte hivatását, a bőrgyógyászatot. Fiáth Szilvia a Szekszárdi Kutyamenhely vezetőjeként harcol az állatokért. Csuhaj Tünde egyéni tojásdíszítő technikát kísérletezett ki, a plasztikus maratást, amelyet világszínvonalon művel.
  • A Hirling Ádám díjat hárman vehették át idén. Tamás Anna és Dr. Göttlinger István mindketten az önkormányzatnál dolgoznak és kiváló munkát végeznek nap mint nap. Teimel István 2011 óta dolgozik a Szekszárdi Sportközpontban portásként.
  • A Tormay Károly kitüntető címet idén két orvos, dr. Klézli Júlia és dr. Horváth Gábor kapta. Mindkettőjük neve egybenőtt az emberek gyógyításával.

  • A Triebler Irma kitüntető címet ebben az évben Rottenbacher Ádámnak ítélte Szekszárd Közgyűlése, aki 1993 óta a Szekszárdi Szociális Központ vezetője.
  • A Szekszárd Javáért kitüntető díjat idén a Timpanon Építőipari Kft., a LUX H 84 Kft és az Ergonom Kft. kapta.
  • A Szekszárdi Németségért – Klézli János díjat a város németségének hagyományainak, kultúrájának, népzenei- és dalkincsének megőrzéséért sokat tevő Keller Antal Ferenc kapta.
  • Szekszárd Év Rendőre kitüntetést a közrendvédelmi területen dolgozó Takács Zoltán zászlós kapta, és a bűnügyi területen szolgálatot teljesítő Tóth-Udvardy Tamás hadnagynak. Krizák István főtörzszászlós pedig a Szekszárd Év Tűzoltója cím idei kitüntetettje lett.