Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elemzők és az iparági előrejelzések szerint az új Apple 14 készülékek több újdonsággal is kecsegtetnek majd, az egyik legfőbb változás pedig a töltőport lesz.

A változás pedig ténylegesen jelentős, hiszen az iPhone készülékek már 2007 óta saját Lightning csatlakozóval voltak ellátva, ám a közelgő uniós jogszabályoknak megfelelően az Apple-nek is át kell állnia az USB-C portra. Noha az új szabályozás csak 2024 végétől lesz érvényben, az Apple szinte borítékolhatóan meglépte az USB-C-re történő váltást.

Mindez azért is valószínű, mert az Apple már laptopjainál és az újabb iPad-modelleknél is alkalmazza az USB-C csatlakozót, épp úgy, ahogy ezt a legtöbb más okostelefon- és elektronikai gyártó is teszi.

Az uniós szabályozás pedig kijelezetten előnyös a fogyasztók számára, hiszen ezentúl nem kell különböző kábeleket tartani otthon a különböző csatlakozóval rendelkező készülékekhez.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az Apple vezetői korábban aggodalmukat fejezték ki a váltás kapcsán, de azt is jelezték, hogy eleget fognak tenni az uniós elvárásoknak is. Egyes szakértők pedig az Apple vezetőinek pártjára álltak, mondván, a vállalat ügyfelei számára „drámai” lesz a változás, hiszen ők már rendelkeznek Lightning kábelekkel otthon, most pedig váltaniuk kell.